Frivillig på Valby Værested

BLIV FRIVILLIG – GLÆD ANDRE MED DIN INDSATS

Valby Værested er drevet af 25 frivillige ildsjæle, og der er næsten altid behov for flere.

Kunne du tænke dig at blive en del af et af Københavns ældste væresteder?

De frivillige er meget vigtige for Valby Værested. De er med til at gøre stedet til et hyggeligt og rart sted at være. Vi er en leder og ca. 25 frivillige – mænd, kvinder, unge, ældre og vores ældste frivillige har været her i mere end 26 år. De frivillige sørger for, at værestedet altid kan byde på en varm kop kaffe, lidt at spise, bidrager til hyggeligt selskab og skaber rammerne for et rart og rummeligt socialt fællesskab.

Hjerterum & fællesskab. På Valby Værested er, der plads til alle og behov for alle. Det vigtigste er, at du har lyst til at være social, hjælpe andre og være en del af et fællesskab med andre frivillige. Det har stor betydning for os, at de frivillige har lyst til at være med til at gøre Valby Værested til et trygt, rart og hyggeligt sted, hvor ensomme, sårbare og udsatte mennesker kan komme og få socialt samvær med andre.

Der er brug for dig. Du kan bruge dig selv i et meningsfuldt fællesskab, der samtidig er til stor glæde for brugerne af Valby Værested. I frivilligt arbejde ligger der en gensidig respekt for vores medmennesker – det er en hjælp, der nytter. Du vil opleve at du gør en stor forskel for mennesker som har brug et sted at høre til.

Hvor mange timer skal jeg forvente at bruge?

De fleste har en vagt om ugen eller en hver 14. dag. En vagt som frivillig er i tidsrummet kl. 13.00 – 17.00 og der er altid mindst 2 til 3 frivillige på vagt samtidig. Det betyder at du skal påregne 4 timer om ugen eller hver 14. dag.

Skal man bruge computer og sådan noget?

Vi har hverken computer eller internet. Vores gæster har ikke mødepligt og vi har ingen registrering. Der er fokus på nærvær og menneskelig kontakt.

Om Valby Værested blev grundlagt i 1986 og har en lang historie bag sig med solide traditioner og gode menneskelige værdier. Tilbage i 1986, besluttede Timotheus Sogn, og Valby Sogn, (Timotheus- & Jesuskirken) d. 7.12.1986 at etablere Valby Værested.  Arbejdet støttes af menighedsplejerne, Socialstyrelsen, Københavns Kommune samt adskillige private fonde og legater. Kirkerne betaler for den daglige leders løn og stedet drives udelukkende af ihærdige og dedikerede frivillige.

Hvis dette har din interesse, så læs mere her: https://frivilligjob.dk/job/88713/valby-vaerested-soger-frivillige-medarbejdere

eller kontakt den daglige leder Brian Carmohn Späth på tlf. 22 64 66 14